Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?
3 ноември 2022

Закупуването на нов матрак може да изисква по-голяма финансова инвестиция, което го прави важно решение. Вашето легло е един от най-важните елементи в дома ви, тъй като от това зависи колко качествен е вашият сън, което от своя страна е обвързано със здравословното и психическото ви състояние.

В началото винаги е трудно да приемем, това че трябва да похарчим голяма сума пари, но трябва да мислите, че добрият матрак е дългосрочна инвестиция, той ще ви служи поне 10 до 15 години.

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

Важни правила при избора на матрак

Преди да ви опишем защо е добре да инвестирате в матрака си е важно да знаете за какво да се оглеждате при закупуването:

  • Ако спите настрани, избягвайте по-твърдите матраци
  • Ако сте по-тежки, изберете по-твърд матрак
  • Ако сте алергични, най-добрият вариант е латексът

5 причини за закупуването на по-висок клас матрак

1. Този матрак ще ви служи много дълги години

Помислете за факта, че вероятно ще прекарвате около 8 часа на денонощие в продължение на най-малко осем до десет години на един и същи матрак, което е еквивалентно на около 3 години. Да не говорим за времето, което ще прекарате в леглото, извършвайки други дейности като четене на книга или гледане на телевизия, време с партньора ви, дрямка и много други. Това в действителност е много време. Уверете се, че изборът, който правите, е този, който ще отговаря на вашите нужди в дългосрочен план.

2. Матраците могат да повлияят на целия ви начин на живот

Доброто здраве има няколко компонента. Здравословният и балансиран хранителен режим, както и физическото натоварване са най-очевидните, но знаете ли, че качеството на съня ви също е важен фактор? Лишаването от качествен сън може да доведе до наддаване на тегло в дългосрочен план, независимо от вашата диета и упражнения. Добрият матрак ще ви помогне да спите добре и ще ви поддържа щастливи и здрави. Матраците ISLEEP са чудесен избор, тъй като ще ви осигурят качествен сън и почивка.

3. Нищо не може да се сравни с удобното място за почивка

Вашето легло е много повече от просто мястото, където спите, то е и мястото, което ви осигурява спокойствие, удобство и комфорт, което ви помага да се отпуснете, когато се приберете у дома след дълъг ден. Важно е да ви харесва да спите на матрака си, но също така искате да се чувствате комфортно, докато правите всичко, което правите в леглото, като например да се борите с децата си, да гледате филм или да четете книга, а нека бъдем честни – понякога и да отговаряме на работни имейли от лаптопа или телефона си.

4. Старите или износени матраци са неудобни

Всяко нещо има своя експлоатационен период, включително и вашият матрак. Освен че засяга здравето ви, старият матрак се забелязва с просто око, когато има пространства, които са по-дълбоки от останалата част на матрака или когато пружините издават досадни скърцащи звуци, дори когато просто се обръщате през нощта или пък сядате върху него. Тези подробности могат да повишат нивата на стрес. По същия начин, дори ако се стараете редовно да почиствате матрака си, с течение на времето се натрупват акари, които от своя страна причиняват алергии.

5. Инвестирането в леглото ви е инвестиция във вас самите

Понякога може да е трудно да се мисли в дългосрочен план, но финансовата инвестиция в нов матрак е инвестиция в здравето на вас, вас и вашия партньор. Вашето качество на живот и цялостно благосъстояние зависят отчасти от качеството на вашия сън. Правилният матрак за вас ще бъде и сърцето на вашата стая, така че вземането на решение за закупуване на качествен матрак е важно.

Изберете правилния размер матрак

Дължината на матрака се определя спрямо вашия ръст. За да осигурите комфорт, той трябва да е между 10 и 20 см по-дълъг от вашия ръст. Ако ще спите двама, по-високият човек е този, който ще служи за ориентир. Дебелината трябва да бъде най-малко 15 см, за да се осигури добра позиция на тялото и най-вече на гръбнака.

  • Единично легло - Ширината на матрака трябва да е между 90 и 110 см, за да можете да се движите удобно и да спите във всяка позиция, която ви е удобна.
  • Двойно легло - Нормалното е да е между 135 и 160 см. Ако размерите на спалнята ви позволяват легло 200 см х 200 см или така наречените king size bed са най-подходящи. Тези легла са идеални за двойки, които се движат много през нощта или ако децата ви обичат да спят с вас в леглото.

Съветваме ви преди да вземете крайно решение за закупуването на конкретен матрак, изпробвайте различни варианти и ги сравнете. Ако имате партньор, отидете с него, така и двамата ще може да изкажете своето мнение и да се посъветвате взаимно.

В Sleepzone ще откриете разнообразие от матраци, като винаги може да се свържете с екипа ни и да потърсите съдействие, за да направите най-добрия избор. Правилният матрак за вас ще бъде центърът на вашата стая и ще бъде от изключително значение за вашето тяло, така че е важно да вземете решение да инвестирате в добър матрак.

14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
12 август 2022
Кои са иновациите при матраците?

Сънят вече не е скучен, защото в продължения на десетилетия най-големите компании развиват различни иновации, които определено могат да намерят приложение във вечерната ви почивка.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
23 юни 2022
Характеристики на двулицевите матраци

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно.

прочети още
17 юни 2022
Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев.

прочети още
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
30 ноември 2021
Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

прочети още
17 ноември 2021
Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още