Възглавници

Възглавници

Защо е важно да изберем подходяща възглавница?

Ако този въпрос никога не ви е идвал наум, трябва да знаете, че правилната възглавница играе също толкова ключова роля за възстановяващия сън, колкото и качественият матрак. Именно тя е опората, която помага на горната част на гръбначния стълб да стои в правилна позиция по време на сън, за да се събуждате сутрин свежи и отпочинали. Ето защо ще ви помогнем да направите правилния избор между разнообразието от модели ортопедични възглавници ТЕД и Mattro, които предлагаме.
 

Какви видове възглавници можем да открием в SleepZone.bg?

SleepZone.bg предлага разнообразни видове ортопедични възглавници от различни материали и ценови класове. Когато избирате своята възглавница, независимо ортопедична или анатомична, е важно да вземете предвид четирите основни характеристики, които различават различните модели.
 

Височина на възглавницата

Височината на възглавницата е първият важен фактор, който трябва да обмислите. Ако е твърде ниска, възглавницата няма да може да поддържа правилно главата и врата ви, което ще доведе до дискомфорт и лоша почивка през нощта. От друга страна, ако е твърде висока, тя може да ви накара прекомерно да извиете врата си, което отново ще доведе до болка и скованост. Позицията на сън също оказва влияние върху височината, която ще ви предостави максимално удобство.
Спящите по гръб обикновено избират средна височина. Онези, които предпочитат да почиват по корем се нуждаят от по-ниска възглавница, а любителите на спането настрани предпочитат високите възглавници, които повдигат главата и отнемат напрежението върху рамото. Все пак най-добрият начин да откриете подходящата височина на възглавницата е да експериментирате с различни височини и да откриете тази, която е най-удобна за вас.
 

Пълнеж на възглавницата

Пълнежът е онова, което обуславя свойствата на всяка възглавница - дали тя е ортопедична или не. В днешно време се използва огромно разнообразие от естествени и синтетични материали, включително пух, пера, латекс, вълна, полиуретанова пяна, възглавници с мемори пяна, мемори пух и др. Различните пълнежи предлагат различни нива на комфорт и опора. Един от предпочитаните материали за възглавници напоследък е мемори пяна. Тя реагира на температурата на тялото и се адаптира перфектно към всяка извивка на главата. Друг популярен материал е мемори пухът. Той съчетава предимствата на възглавница с мемори пяна, но с още по-добра циркулация на въздух в ядрото ѝ. Предлагат се и много модели ортопедични възглавници, които поддържат главата, врата и раменете в правилна позиция по време на сън.
 

Покритие на възглавницата

Калъфката на възглавницата е елементът, който има пряк контакт с кожата на лицето и косата ви през цялата нощ. Калъфките се предлагат от различни видове естествени и синтетични материали. Те най-често преминават антибактериална и антиакарна обработка за по-високо ниво на хигиена. Много от моделите разполагат с цип на калъфа, което позволява той да се пере лесно в пералнята. По-луксозните модели използват покрития, които са обработени допълнително с лавандула - растение, известно със своите релаксиращи свойства.
 

Форма на възглавницата

Възглавниците се предлагат в две основни форми - стандартна и анатомична. Стандартната форма представлява правоъгълник, който е по-изпъкнал в средата и се събира в краищата. Тази форма е универсална и, съчетана с правилната височина, би била удобна на голяма част от хората по време на сън.
Анатомичната форма отново има правоъгълни очертания, но е по-висока от страната на дългия си край, а в средата образува вдлъбнатина. Анатомичната форма предлага по-голяма опора на врата, намалявайки напрежението в изпъкналата част на главата. Съобразете своя избор както с предпочитанията си, така и със своята позиция на сън, за да откриете идеалната възглавница.
 

Защо да изберем възглавница от SleepZone.bg?

В SleepZone.bg ще откриете разнообразие от възглавници ТЕД и Mattro на топ цени. Изберете и поръчайте днес своята нова ортопедична или анатомична възглавница и ще я получите в най-кратки срокове! За удобство на нашите клиенти доставката до адрес в България е напълно безплатна  - до София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Шумен, Варна, Добрич и всички останали населени места, дори и най-малките. Правилно избраната анатомична или ортопедична възглавница - с мемори пяна или друг вид материал, независимо дали е на матраци ТЕД или Матро, ще подобри съня ви.
Филтри
Марки
Цена
Приложи
Подреди по
Подреди по