Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?
21 декември 2021
Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация  -  какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.
 
 

Твърдостта на матраците

 
Твърдостта на матраците, до голяма степен, се определя от това, колкото точно потъва тялото ви в него. Освен това, може да определите твърдостта на матрака от начина, по който предпочитате да спите, позите които заемате, както и от това дали имате ежедневни оплаквания от болки в ставите и гърба. Ако познавате себе си добре, много по-лесно ще можете да вземете правилното решение и да ползвате матрака за много по-дълго време. Опората на матрака, в зависимост от неговата твърдост, ще ви даде различно усещане в различните зони на тялото, което ще го направи ценен помощник в борбата с болките в тялото и дори безсънието.
 

Меки

 
Ако изберете меки матраци, то тогава вероятно харесвате тялото ви да потъва, по самия му контур, в матрака. Разбира се, в зависимост от това колко е тежък човекът, матракът дори и твърд може да изглежда сякаш е по-мек, защото потъването ще е по-голямо. Меките матраци са сред предпочитаните при децата, които имат желание да спят на по-меко, да усещат опората на матрака, а твърдостта му да е максимално ниска. Докато при по-възрастните мекият матрак оказва опора, която кара тялото да потъва повече, независимо от зоните на тялото.
 

Твърди

 
Следваща възможна твърдост, са твърди матраци, които имат значително по-твърда основа за сън, която се изменя съвсем леко, под влияние на тежестта на спящия. Тази твърдост е изключително подходяща за потребителите, които често се оплакват от болки в гърба и кръста и от онези, които имат нужда от права основа, ако спят повече време по корем. По този начин не се натоварва гръбначният стълб и можете да сменяте позите на сън, спокойно. Твърдият матрак ще успее да ви осигури максимален комфорт, когато бихте искали да се наспивате наистина добре. Ако имате специфични оплаквания в тялото си, то твърдият матрак ще ви предостави стабилност и усещане за спокойното положение на тялото ви, което ще направи заспиването много по-лесно, а усещането стабилно.
 

Средно твърди

 
Средно твърдите матраци, обикновено са сред предпочитаните, защото са сравнително ефективни за всеки вкус. Средно твърдите матраци осигуряват потъване в някои зони, но другите поддържа на повърхността, прави ги неподвижни. Това позволява да имате пълна опора на гръбначния стълб, но и идеално потъване на зони от тялото, когато сменяте различни пози. Ако заложите и на матраци, които са с мемори пяна, тогава ще изпитате истински комфорт при спане, като мемори пяната ще спомогне за обгръщането на тялото ви.
 
Средно твърдите матраци са и сред предпочитаните в хотелите, именно защото са сред най-желаните масово от потребителите. Когато един матрак ви подкрепя на местата, на които е необходимо, но ви дава и необходимата стабилност, то тогава той се превръща в идеално допълнение за добър сън.
 

Различия с партньора

 
Ако вие и партньорът ви имате различни желания, тогава лесно можете да вземете два отделни матрака, които да са с различна твърдост, за да можете да осигурите максимален комфорт на съня и за двамата. Това е също разпространен вариант, когато не сте сигурни как да намерите консенсус и двете страни да получат онова, от което имат нужда.

Но тук можем да ви предложим и специално иновативно решение - матрак, при който можете да избирате между 4 различни твърдости, да ги променяте сами винаги, когато пожелаете, вие и половинката ви да използвате различна твърдост. Ако сме ви заинтригували, вижте този модел матрак.
 
Ако имате нужда от консултация със специалистите в сайта, не се колебайте да се обадите и да се посъветвате. Когато знаете какво искате, специалистите могат да ви помогнат да се запознаете с моделите и да отговорят на бюджета ви. Също така не се колебайте да пазарувате онлайн, защото лесно можете да пробвате матрака, да го получите у дома и да го замените при нужда. Бъдете гъвкави и направете правилния избор, защото няма по-важно нещо от добрия сън!
 

Топ матраци

 
Ако все още не сте сигурни какъв матрак искате да си вземете, то можете да се насочите към топ матраците, които временно да изгладят несъвършенствата на основния ви матрак. Топ матраците активно се използват и за подобряване на спането, както и за освежаване на основния матрак. Чрез него можете да получите допълнителна мекота и упора, от която имате нужда. Топ матраците са на цена, която отговаря на всеки бюджет и можете лесно да си осигурите комфорта, който е незаменим.
 
 
 
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още