Кога топ матракът е правилният избор за вас?

Кога топ матракът е правилният избор за вас?
20 април 2022

Те могат да превърнат съня ви в нещо блажено, да осигурят допълнителна опора, да вдъхнат нов живот на старите матраци и дори да помогнат при нощно изпотяване.

 

Топерите се предлагат във всякаква форма и размер и със сигурност ще намерите такъв с пълнеж, който да отговаря на вашите нужди. От адаптивна мемори пяна, през високоеластична пяна или латекс - наистина има изобилие, което да предложи за всекиго по нещо.

 

Топ матраците са различни видове, предназначени за различни цели, затова и трябва внимателно да направите своя избор. Топерите от мемори пяна например, ще увеличат нивото на комфорт и мекота, за да регулират прекалено твърдите матраци, докато топерите от високоеластична пяна са подходящи за прекалено меки матраци.

 

Топ матраците се предлагат на достъпни цени и могат да се използват и като краткосрочно решение за прикриване на бучките и неравностите на стария ви матрак.

 

Топ матраците  се предлагат в различни размери. Уверете се, че избирате подходящия с точно същите размери като тези на матрака. Топ матракът трябва да бъде поставен върху стария матрак, като няма опасност от изхлузване. Ако все пак това ще е проблем за вас, може да попитате за поставяне на ластици.

 

Ще се опитаме да отговорим на някои от най-честите въпроси, пред които ще се изправите, когато решите да инвестирате в подобна покупка. 

 

Може ли топ матрак да замени нов матрак?

Покупката на топ матрак се препоръчва, ако искате да подобрите комфорта на стария матрак или диван. В случай че матракът ви е прекалено износен или има много неравности, топ матракът няма да помогне за подобрението му.

Затова ви  препоръчваме  подмяната на матрака да се извършва поне веднъж на седем години - ако редовно използвате топ матрак, ще можете да я отложите за по-дълго.

 

Струва ли си тази инвестиция?

В повечето случаи,  топ матраците си заслужават - подобреният комфорт и по-добре защитеният матрак ще осигурят спокоен сън за години напред. Ако сте напълно доволни от матрака си, това е по-скоро допълнителен лукс, отколкото съществена покупка, но има някои случаи, в които топерът може да бъде от изключителна полза, а те не са никак малко и не са за подценяване.

 

Ако страдате от болки в гърба или ставите, особено от артрит или фибромиалгия, тогава допълнителната опора, осигурена от топ матрак с високоеластична пяна, може значително да подобри комфорта ви по време на сън. Здравата структура на високоеластичната пяна спомага за правилна позиция на тялото и ортопедична опора.

 

Топ матраците са също така и  чудесен начин да подобрите комфорта по време на сън на  разтегателния диван, ако се налага да го използвате често, или дори само когато имате гости. 

 

Изборът на подходящ топ матрак за спане зависи от желаната твърдост и бюджета ви. Съществуват няколко основни вида топ матраци: от мемори пяна, високоеластична пяна и полиуретанова пяна, като всеки от тях има своите плюсове и минуси, просто е нужно да определите добре своите нужди и да изберете внимателно своя топ матрак, за да сте максимално удовлетворени от покупката си.

 

Разгледайте нашите предложения и открийте подходящ модел, който ще ви помогне да си осигурите спокоен и здравословен сън.

10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още