Кога топ матракът е правилният избор за вас?

Кога топ матракът е правилният избор за вас?
20 април 2022

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

Те могат да превърнат съня ви в нещо блажено, да осигурят допълнителна опора, да вдъхнат нов живот на старите матраци и дори да помогнат при нощно изпотяване.

Топерите се предлагат във всякаква форма и размер и със сигурност ще намерите такъв с пълнеж, който да отговаря на вашите нужди. От адаптивна мемори пяна, през високоеластична пяна или латекс - наистина има изобилие, което да предложи за всекиго по нещо.

Топ матраците са различни видове, предназначени за различни цели, затова и трябва внимателно да направите своя избор. Топерите от мемори пяна например, ще увеличат нивото на комфорт и мекота, за да регулират прекалено твърдите матраци, докато топерите от високоеластична пяна са подходящи за прекалено меки матраци.

Топ матраците се предлагат на достъпни цени и могат да се използват и като краткосрочно решение за прикриване на бучките и неравностите на стария ви матрак.

Топ матраците  се предлагат в различни размери. Уверете се, че избирате подходящия с точно същите размери като тези на матрака. Топ матракът трябва да бъде поставен върху стария матрак, като няма опасност от изхлузване. Ако все пак това ще е проблем за вас, може да попитате за поставяне на ластици.

Ще се опитаме да отговорим на някои от най-честите въпроси, пред които ще се изправите, когато решите да инвестирате в подобна покупка. 

Може ли топ матрак да замени нов матрак?

Покупката на топ матрак се препоръчва, ако искате да подобрите комфорта на стария матрак или диван. В случай че матракът ви е прекалено износен или има много неравности, топ матракът няма да помогне за подобрението му.

Затова ви  препоръчваме  подмяната на матрака да се извършва поне веднъж на седем години - ако редовно използвате топ матрак, ще можете да я отложите за по-дълго.

Струва ли си тази инвестиция?

В повечето случаи,  топ матраците си заслужават - подобреният комфорт и по-добре защитеният матрак ще осигурят спокоен сън за години напред. Ако сте напълно доволни от матрака си, това е по-скоро допълнителен лукс, отколкото съществена покупка, но има някои случаи, в които топерът може да бъде от изключителна полза, а те не са никак малко и не са за подценяване.

Ако страдате от болки в гърба или ставите, особено от артрит или фибромиалгия, тогава допълнителната опора, осигурена от топ матрак с високоеластична пяна, може значително да подобри комфорта ви по време на сън. Здравата структура на високоеластичната пяна спомага за правилна позиция на тялото и ортопедична опора.

Топ матраците са също така и чудесен начин да подобрите комфорта по време на сън на разтегателния диван, ако се налага да го използвате често, или дори само когато имате гости. 

Изборът на подходящ топ матрак за спане зависи от желаната твърдост и бюджета ви. Съществуват няколко основни вида топ матраци: от мемори пяна, високоеластична пяна и полиуретанова пяна, като всеки от тях има своите плюсове и минуси, просто е нужно да определите добре своите нужди и да изберете внимателно своя топ матрак, за да сте максимално удовлетворени от покупката си.

Разгледайте нашите предложения и открийте подходящ модел, който ще ви помогне да си осигурите спокоен и здравословен сън.

14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
3 ноември 2022
Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
12 август 2022
Кои са иновациите при матраците?

Сънят вече не е скучен, защото в продължения на десетилетия най-големите компании развиват различни иновации, които определено могат да намерят приложение във вечерната ви почивка.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
23 юни 2022
Характеристики на двулицевите матраци

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно.

прочети още
17 юни 2022
Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев.

прочети още
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
30 ноември 2021
Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

прочети още
17 ноември 2021
Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още