Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Съвети за модерно обзавеждане на спалня
15 юли 2022

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години. Спалнята е една от най-важните стаи, в които трябва да си отпочивате добре, за да сте ефективни на следващия ден.

Днес ще ви представим 5 свежи и модерни идеи в избора за спални и легла, които ще се съчетаят добре в новия ви дом. Отрийте креативни предложения и се отдайте на въображението ви.

1.Качете спалнята на подиум

Първото предложение в днешната статия е да вземете пример от модерните спални на много известни личности и да я качите на специален подиум. Него може да изработите дори сами и леглото ви да бъде на няколко сантиметра над земята, както разбира се и квадратурата ще се уголеми.

Ако обаче, не разполагате с толкова много място, ви предлагаме да използвате повдигнат под. Той прилича на малка сцена, върху която се поставя новото легло и не заема повече пространство от обикновеното. Единствената му привилегия, е че изглежда много стилно и си отива с почти всяка визия за спално помещение.

2.Цветова палитра

Цветовете, на които ще се спрете, са изключително важни, защото трябва да ги съчетаете с интериора в дома си. Препоръчваме ви да разгледате спални/легла в неутрални цветове в сайта Sleepzone.bg или се насочете към по-цветните варианти. Използвайте различни декорации, които да ви помогнат да съчетаете нюансите и не забравяйте за качественото спално бельо.

Ако имате любим цвят, който искате да доминира в стаята, ви препоръчваме да не прекалявате с него, защото това може силно да повлияе на качеството на съня ви.

3.Осветлението в спалнята

Разбира се, винаги е най-добре да се спрете на естественото осветление, но често това не е възможно, защото повечето апартаменти са с вече обособени стаи, а в къщите обикновено най-светлите места са холът и кухнята. Тук може да се насочите към LED осветление, което да поставите, чрез инсталация с панели. Изберете шикозните дизайни или пък се спрете на нещо по-семпло, което да пасва с цялата визия на стаята. 

4. Увеличете пространството

Дори и в най-голямата спалня може да се сложат толкова много вещи, че да не ви стигне мястото или просто да изглежда малко и претрупано. Затова ви съветваме да използвате по-светли цветове за стените и пода, както да изберете различни по големина и вид огледала, с които оптически да уголемите помещението. Ако имате такава възможност, е добре да сложите големи френски прозорци, които да допринесат за комфорта и простора.

5. Минималистичен скандинавски стил

Една от популярните тенденции в последно време, е да се използва скандинавският стил като водещ в обзавеждането на всяко едно помещение в дома. Обикновено се избират мебели, които са семпли и много удобни. За да имплементирате този стил ефективно, е задължително да се спрете на качествени мебели, които ще работят за вас дълго време. От тях има голямо разнообразие, както матраци, с които ще спите спокойно и по-пълнoценно.

Разбира се, има още много варианти, от които може да избирате и да поставите във вашата спалня. Величественият стил с кралско синя спалня, морски стил със спалня в цвят тюркоаз или цвят, който подхожда на вашия дом. Палитрата от нюанси в Sleepzone е богата и може да намерите вашето точно попадение. Приятен престой в сайта ни!

10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още