Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери
30 ноември 2021

Понякога, по време на търсене, потребителите се разочароват в търсене на матраци с нестандартни размери, защото много магазини предлагат само така наречените стандартни размери.

Стандартни размери

Всеки производител има свои собствени стандартни размери на матраците, като за стандартни се имат предвид всички онези, които са често срещани и най-често поръчвани от потребителите. Това са матраците, които най-често отговарят на спалните на потребителите и са тези, които се предлагат в категориите на сайта и неговите филтри.

Ако използвате филтрите на категориите в сайта, ще намерите онези размери, които се правят стандартно за марката и са онези, които често ще можете да намерите във физическите магазини.

Нестандартни размери

Това са всички тези размери на матраци, които не се срещат често и обикновено потребителите са направили нестандартен избор за леглото си, защото разполагат с определено място, на което да сложат спалнята си.

Потребителите в малки апартаменти разполагат с ограничено място, за да разположат леглото с матрака си. Затова е необходимо да направят поръчка с нестандартен размер.

Ако не знаете как да изберете подходящия матрак за вашия случай, може да се консултирате със специалистите в секция матраци и те да ви препоръчат матрак, който да отговаря, не само на размера, но и на всички ваши предпочитания.

Как да изберете?

Важно е да изберете правилен матрак, независимо дали ще изберете стандартен, или нестандартен. Матракът трябва да отговаря на всички ваши желания, за да ви предостави максимално качество на съня. Бъдете внимателни в избора на матраци и избора на доставчик, защото това е от огромно значение. Производителят ще може да ви предложи най-добрите варианти, ще ви запознае с всички тестове, които преминава всеки матрак, за да може да отговори на всеки вкус.

Изберете твърдостта на матрака, според това дали имате специфични изисквания към това, дали имате проблеми с гърба или други усложнения. Може да изберете и матраци, които да са подходящи за хора с алергии или дихателни проблеми.

Не правете компромис с нищо, защото в последствие ще съжалявате, че не сте се доверили на матрак, който да ви предостави най-доброто, което може.

Как да вземете размери?

Важно е да се съобразите с това, на какво легло ще поставите матрака, единични, персон и половина, спалня с един матрак, спалня с два и т.н. Това ще ви даде пълната възможност да направите търсенето много по-категоризирано и да изберете най-правилното за вас.

За да премерите единични матраци за спалня, трябва да сте много внимателни, защото и сантиметър повече или по-малко може да е от значение и да се случи така, че матракът да не пасва на леглото ви. При избора на два матрака за спалня е важно да се съобразите с това, че те трябва да влизат точно в рамката и не трябва да имат разлика във височината.

Ако сте решили да взимате само матрак, трябва да се съобразите с това дали той има подматрачна рамка или трябва да се закупи отделно, това до голяма степен зависи и от леглото, което сте избрали.

Ако не успявате да вземете мерките правилно, може да се консултирате със специалист, който да ви помогне да измерите матрака на съществуващо легло в магазините или да измерите самата спалня и след това да ви помогне консултант, който според размерите на леглото да ви каже какви размери за матрак да потърсите.

Не забравяйте, че може да пазарувате и онлайн, както и да направите цялостно търсене, без да се налага да обикаляте по магазините, а така може и да сравните цените и матраците, които ви интересуват.

Сънят е най-важен, не правете компромис!

14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
3 ноември 2022
Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
12 август 2022
Кои са иновациите при матраците?

Сънят вече не е скучен, защото в продължения на десетилетия най-големите компании развиват различни иновации, които определено могат да намерят приложение във вечерната ви почивка.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
23 юни 2022
Характеристики на двулицевите матраци

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно.

прочети още
17 юни 2022
Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев.

прочети още
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
17 ноември 2021
Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още