Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери
30 ноември 2021

Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

 

 

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

Понякога, по време на търсене, потребителите се разочароват в търсене на матраци с нестандартни размери, защото много магазини предлагат само така наречените стандартни размери.

 

Стандартни размери

Всеки производител има свои собствени стандартни размери на матраците, като за стандартни се имат предвид всички онези, които са често срещани и най-често поръчвани от потребителите. Това са матраците, които най-често отговарят на спалните на потребителите и са тези, които се предлагат в категориите на сайта и неговите филтри.

Ако използвате филтрите на категориите в сайта, ще намерите онези размери, които се правят стандартно за марката и са онези, които често ще можете да намерите във физическите магазини.

 

Нестандартни размери

Това са всички тези размери на матраци, които не се срещат често и обикновено потребителите са направили нестандартен избор за леглото си, защото разполагат с определено място, на което да сложат спалнята си.

Потребителите в малки апартаменти разполагат с ограничено място, за да разположат леглото с матрака си. Затова е необходимо да направят поръчка с нестандартен размер.

Ако не знаете как да изберете подходящия матрак за вашия случай, може да се консултирате със специалистите в секция матраци и те да ви препоръчат матрак, който да отговаря, не само на размера, но и на всички ваши предпочитания.

 

Как да изберете?

Важно е да изберете правилен матрак, независимо дали ще изберете стандартен, или нестандартен. Матракът трябва да отговаря на всички ваши желания, за да ви предостави максимално качество на съня. Бъдете внимателни в избора на матраци и избора на доставчик, защото това е от огромно значение. Производителят ще може да ви предложи най-добрите варианти, ще ви запознае с всички тестове, които преминава всеки матрак, за да може да отговори на всеки вкус.

Изберете твърдостта на матрака, според това дали имате специфични изисквания към това, дали имате проблеми с гърба или други усложнения. Може да изберете и матраци, които да са подходящи за хора с алергии или дихателни проблеми.

Не правете компромис с нищо, защото в последствие ще съжалявате, че не сте се доверили на матрак, който да ви предостави най-доброто, което може.

 

Как да вземете размери?

Важно е да се съобразите с това, на какво легло ще поставите матрака, единични, персон и половина, спалня с един матрак, спалня с два и т.н. Това ще ви даде пълната възможност да направите търсенето много по-категоризирано и да изберете най-правилното за вас.

За да премерите единични матраци за спалня, трябва да сте много внимателни, защото и сантиметър повече или по-малко може да е от значение и да се случи така, че матракът да не пасва на леглото ви. При избора на два матрака за спалня е важно да се съобразите с това, че те трябва да влизат точно в рамката и не трябва да имат разлика във височината.

Ако сте решили да взимате само матрак, трябва да се съобразите с това дали той има подматрачна рамка или трябва да се закупи отделно, това до голяма степен зависи и от леглото, което сте избрали.

Ако не успявате да вземете мерките правилно, може да се консултирате със специалист, който да ви помогне да измерите матрака на съществуващо легло в магазините или да измерите самата спалня и след това да ви помогне консултант, който според размерите на леглото да ви каже какви размери за матрак да потърсите.

Не забравяйте, че може да пазарувате и онлайн, както и да направите цялостно търсене, без да се налага да обикаляте по магазините, а така може и да сравните цените и матраците, които ви интересуват.

Сънят е най-важен, не правете компромис!

10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още