Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери
30 ноември 2021

Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

 

 

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

Понякога, по време на търсене, потребителите се разочароват в търсене на матраци с нестандартни размери, защото много магазини предлагат стокови или така наречените стандартни размери.

 

Стандартни размери

Всеки производител има свои собствени стандартни размери на матраците, като за стандартни се имат предвид всички онези, които са често срещани и най-често поръчвани от потребителите. Това са матраците, които най-често отговарят на спалните на потребителите и са тези, които се предлагат в категориите на сайта и неговите филтри.

Ако използвате филтрите на категориите в сайта, ще намерите онези размери, които се правят стандартно за марката и са онези, които често ще можете да намерите във физическите магазини. Удобството на стандартните размери е, че можете да ги поръчате на момента и да ги получите до няколко дни. Това удобство е важно за всички, които искат да сменят матрака си на момента и нямат възможност да изчакат.

 

Нестандартни размери

Това са всички тези размери на матраци, които не се срещат често и обикновено потребителите са направили нестандартен избор за леглото си, защото разполагат с определено място, на което да сложат спалнята си.

Потребителите в малки апартаменти разполагат с ограничено място, за да разположат леглото с матрака си. Затова е необходимо да направят поръчка с нестандартен размер.

Ако не знаете как да изберете подходящия матрак за вашия случай, може да се консултирате със специалистите в секция матраци и те да ви препоръчат матрак, който да отговаря, не само на размера, но и на всички ваши предпочитания. Защото не трябва да правите компромис със съня си.

Поръчката на нестандартни размери за матраци, може да бъде истинско приключение, ако не намерите проверени доставчици, които да ви предложат бърз и удобен вариант, който да отговори на времето, с което разполагате. Вашият матрак ще се изработи с максимална бързина и ще бъде с качеството, с което бихте искали да бъде матракът ви.

 

Как да изберете?

Важно е да изберете правилен матрак, независимо дали ще изберете стандартен, или нестандартен. Матракът трябва да отговаря на всички ваши желания, за да ви предостави максимално качество на съня. Бъдете внимателни в избора на матраци и избора на доставчик, защото това е от огромно значение. Доставчикът ще може да ви предложи най-добрите варианти, ще ви запознае с всички тестове, които преминава всеки матрак, за да може да отговори на всеки вкус.

Изберете твърдостта на матрака, според това дали имате специфични изисквания към това, дали имате проблеми с гърба или други усложнения. Може да изберете и матраци, които да са подходящи за хора с алергии или дихателни проблеми.

Не правете компромис с нищо, защото в последствие ще съжалявате, че не сте се доверили на матрак, който да ви предостави най-доброто, което може.

 

Как да вземете размери?

Важно е да се съобразите с това, на какво легло ще поставите матрака, единични, персон и половина, спалня с един матрак, спалня с два и т.н. Това ще ви даде пълната възможност да направите търсенето много по-категоризирано и да изберете най-правилното за вас.

За да премерите единични матраци за спалня, трябва да сте много внимателни, защото и сантиметър повече или по-малко може да е от значение и да се случи така, че матракът да не пасва на леглото ви. При избора на два матрака за спалня е важно да се съобразите с това, че те трябва да влизат точно в рамката и не трябва да имат разлика във височината.

Ако сте решили да взимате само матрак, трябва да се съобразите с това дали той има подматрачна рамка или трябва да се закупи отделно, това до голяма степен зависи и от леглото, което сте избрали.

Ако не успявате да вземете мерките правилно, може да се консултирате със специалист, който да ви помогне да измерите матрака на съществуващо легло в магазините или да измерите самата спалня и след това да ви помогне консултант, който според размерите на леглото да ви каже какви размери за матрак да потърсите.

 

Винаги проверявайте добре размерите на матраците и леглото си, защото дори саниметър повече или по-малко, може да е от значение и да не успеете да сложите матрака на леглото. Не забравяйте, че може да пазарувате и онлайн, както и да направите цялостно търсене, без да се налага да обикаляте по магазините, а така може и да сравните цените и матраците, които ви интересуват.

Сънят е най-важен, не правете компромис!

30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още