Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Размери и цени на матраци. Как да изберем?
17 ноември 2021

Размери и цени на матраци. Как да изберем?

 

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си. Ако до момента сте имали желание да си купите нов матрак, но не знаете от къде да започнете, това са няколко стъпки, през които трябва да преминете, за да направите максимално добър избор.

 

Как да изберете?

Изключително важно е да успеете да се запитате от какво имате нужда - еднолицеви или двулицеви матраци. Ако имате болки в гърба е хубаво да спите на по-твърд матрак или такъв, който е ортопедичен и специално изработен за подобнo състояние. Всичко това има огромно значение за последващите стъпки в търсенето на перфектната покупка. Размерите на матрака са едно от първите неща, които трябва да вземете, защото по този начин, ще можете да използвате филтрите на сайта, за да виждате само това, което ви интересува.

Важно е да се поинтересувате и за дебелината на матрака и неговите специфики преди поръчката, дали идва с подматрачна рамка или самостоятелно, да се поинтересувате за топ матраци  дали няма да имате нужда и от тях. Дебелината на матрака ще определи неговия комфорт и цялостната му характеристика, а допълнителните гелове, мемори пяна или друг вид материали ще увеличат вашето удоволствие от ползването му. Тук трябва да решите дали ви трябва еднолицев или двулицев матрак, което до голяма степен ще определи и цената на матрака.

 

Започнете да съставяте списък, който да отговаря идеално на всички ваши нужди, по този начин ще можете да разгледате всички приоритети за вас и да следите в сайта, където можете да направите сравнение между цени, комфорт и варианти. От основно значение е да изберете матрак според конкретните изисквания, които имате, именно затова ще е много лесно да следвате по списък изискванията си и да можете да отсеете матраците, които не са по вкуса ви, за да останат потенциалните такива.

Размерът на матрака трябва да определите по размерите на леглото, което притежавате или на това, което ще закупите, като трябва изцяло да се съобразите с него.

В списъка, който ви съветваме да направите, е важно да определите цената, която според вас си заслужава да дадете за матрак. Цените на матраците варират през цялата година и много често може да се възползвате от различни намаления и матрак, който до момента ви се е струвал, като мираж, вече да отговаря идеално на вашия бюджет.

На пазара има матраци на цена от около 120 до 2500 лв., което означава, че добре трябва да се запознаете с характеристиките и на двата варианта, за да можете да прецените към коя категория принадлежите. Ако матракът, на който сте се спрели не отговаря на моментния ви бюджет може да разгледате вариантите за изплащане. Вариантите за изплащане ще ви дадат възможност да спите в невероятен комфорт и месечно да изплащате новата придобивка, без това да тежи значително на бюджета ви. По този начин ще сте сигурни в покупката, ще успявате да подобрявате качеството си на сън и ще можете да се чувствате много по-енергични, а болките в гърба ще намаляват осезаемо.

Въпросът, на който трябва да си отговорите, когато става дума за бюджет за матрак е и колко време ще прекарвате на него. Ако искате да закупите матрак за вилната си къща, в която ходите само няколко пъти в годината, то тогава може да си позволите и по-евтин матрак, който няма да се отрази лошо в дългосрочен план, това важи и за всяко място, на което не спите ежедневно. Когато става дума за вашия сън всеки ден, тогава е важно да се избере матрак, с който да не правите никакъв компромис и да можете да разчитате на идеален комфорт.

Разгледайте внимателно, проучете дори няколко седмици и не забравяйте, че винаги може да се допитате до специалистите в сайта, които ще ви препоръчат най-добрите варианти, именно за вас. Освен, че можете да посетите физическите магазини, можете и да пазарувате онлайн, където до няколко дни ще получите матрака и ще можете да го пробвате. Пазаруването онлайн е изключително лесно, а описанията на матраците са достатъчно обемни и прецизни, за да ви дадат информацията, от която имате нужда.

Не правете компромис със съня си!

10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още