Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Размери и цени на матраци. Как да изберем?
30 ноември 2021

Размери и цени на матраци. Как да изберем?

 

Не правете никакъв компромис със съня си, защото в дългосрочен план ще усетите много проблеми, които могат да навредят, не само на съня ви, но и на цялостното ви физическо и психическо състояние. Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си. Ако до момента сте имали желание да си купите нов матрак, но не знаете от къде да започнете, това са няколко стъпки, през които трябва да преминете, за да направите максимално добър избор.

 

Как да изберете?

Изключително важно е да успеете да се запитате от какво имате нужда - еднолицеви или двулицеви матраци. Ако имате болки в гърба е хубаво да спите на по-твърд матрак или такъв, който е ортопедичен и специално изработен за подобнo състояние, дали търсите матрак за спалня с двe отделни като твърдост страни или с една и съща твърдост. Всичко това има огромно значение за последващите стъпки в търсенето на перфектната покупка. Размерите на матрака са едно от първите неща, които трябва да вземете, защото по този начин, ще можете да използвате филтрите на сайта, за да виждате само това, което ви интересува.

Важно е да се поинтересувате и за дебелината на матрака и неговите специфики преди поръчката, дали идва с подматрачна рамка или самостоятелно, да се поинтересувате за топ матраци или топери, дали няма да имате нужда и от тях. Дебелината на матрака ще определи неговия комфорт и цялостната му характеристика, а допълнителните гелове, мемори пяна или друг вид материали ще увеличат вашето удоволствие от ползването му. Тук трябва да решите дали ви трябва еднолицев или двулицев матрак, което до голяма степен ще определи и цената на матрака.

 

Започнете да съставяте списък, който да отговаря идеално на всички ваши нужди, по този начин ще можете да разгледате всички приоритети за вас и да следите в сайта, където можете да направите сравнение между цени, комфорт и варианти. От основно значение е да изберете матрак според конкретните изисквания, които имате, именно затова ще е много лесно да следвате по списък изискванията си и да можете да отсеете матраците, които не са по вкуса ви, за да останат потенциалните такива.

Размерът на матрака трябва да определите по размерите на леглото, което притежавате или на това, което ще закупите, като трябва изцяло да се съобразите с него, без да добавяте или премахвате дори сантиметър. В противен случай има вероятност матракът да не влезе в рамката или да има твърде много разстояние между рамката на леглото и новия матрак. 

В списъка, който ви съветваме да направите, е важно да определите цената, която според вас си заслужава да дадете за матрак. Цените на матраците варират през цялата година и много често може да се възползвате от различни намаления и матрак, който до момента ви се е струвал, като мираж, вече да отговаря идеално на вашия бюджет. Освен това трябва да сте готови да направите добър избор за матрак, с който да не правите никакви компромиси, което може да вдигне цената, която сте определили в началото.

На пазара има матраци на цена от около 120 до 2500 лв., което означава, че добре трябва да се запознаете с характеристиките и на двата варианта, за да можете да прецените към коя категория принадлежите. Ако матракът, на който сте се спрели не отговаря на моментния ви бюджет може да разгледате вариантите за изплащане. Вариантите за изплащане ще ви дадат възможност да спите в невероятен комфорт и месечно да изплащате новата придобивка, без това да тежи значително на бюджета ви. По този начин ще сте сигурни в покупката, ще успявате да подобрявате качеството си на сън и ще можете да се чувствате много по-енергични, а болките в гърба ще намаляват осезаемо.

Дори и цената на матрака, който сте избрали да ви устройва, отново можете да се допитате до вариантите за изплащане, ако не ви се дава такава сума наведнъж. Тези варианти ще ви помогнат да не се чувствате притиснати и да можете да не се притеснявате за месечния ви бюджет.

Въпросът, на който трябва да си отговорите, когато става дума за бюджет за матрак е и колко време ще прекарвате на него. Ако искате да закупите матрак за вилната си къща, в която ходите само няколко пъти в годината, то тогава може да си позволите и по-евтин матрак, който няма да се отрази лошо в дългосрочен план, това важи и за всяко място, на което не спите ежедневно. Когато става дума за вашия сън всеки ден, тогава е важно да се избере матрак, с който да не правите никакъв компромис и да можете да разчитате на идеален комфорт.

 

 

Разгледайте внимателно, проучете дори няколко седмици и не забравяйте, че винаги може да се допитате до специалистите в сайта, които ще ви препоръчат най-добрите варианти, именно за вас. Освен, че можете да посетите физическите магазини, можете и да пазарувате онлайн, където до няколко дни ще получите матрака и ще можете да го пробвате. Пазаруването онлайн е изключително лесно, а описанията на матраците са достатъчно обемни и прецизни, за да ви дадат информацията, от която имате нужда.

Не правете компромис със съня си!

30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още