Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Размери и цени на матраци. Как да изберем?
17 ноември 2021

Ако до момента сте имали желание да си купите нов матрак, но не знаете от къде да започнете, това са няколко стъпки, през които трябва да преминете, за да направите максимално добър избор.

Как да изберете?

Изключително важно е да успеете да се запитате от какво имате нужда - еднолицеви или двулицеви матраци. Ако имате болки в гърба е хубаво да спите на по-твърд матрак или такъв, който е ортопедичен и специално изработен за подобнo състояние. Всичко това има огромно значение за последващите стъпки в търсенето на перфектната покупка. Размерите на матрака са едно от първите неща, които трябва да вземете, защото по този начин, ще можете да използвате филтрите на сайта, за да виждате само това, което ви интересува.

Важно е да се поинтересувате и за дебелината на матрака и неговите специфики преди поръчката, дали идва с подматрачна рамка или самостоятелно, да се поинтересувате за топ матраци  дали няма да имате нужда и от тях. Дебелината на матрака ще определи неговия комфорт и цялостната му характеристика, а допълнителните гелове, мемори пяна или друг вид материали ще увеличат вашето удоволствие от ползването му. Тук трябва да решите дали ви трябва еднолицев или двулицев матрак, което до голяма степен ще определи и цената на матрака.

Започнете да съставяте списък, който да отговаря идеално на всички ваши нужди, по този начин ще можете да разгледате всички приоритети за вас и да следите в сайта, където можете да направите сравнение между цени, комфорт и варианти. От основно значение е да изберете матрак според конкретните изисквания, които имате, именно затова ще е много лесно да следвате по списък изискванията си и да можете да отсеете матраците, които не са по вкуса ви, за да останат потенциалните такива.

Размерът на матрака трябва да определите по размерите на леглото, което притежавате или на това, което ще закупите, като трябва изцяло да се съобразите с него.

В списъка, който ви съветваме да направите, е важно да определите цената, която според вас си заслужава да дадете за матрак. Цените на матраците варират през цялата година и много често може да се възползвате от различни намаления и матрак, който до момента ви се е струвал, като мираж, вече да отговаря идеално на вашия бюджет.

На пазара има матраци на цена от около 120 до 2500 лв., което означава, че добре трябва да се запознаете с характеристиките и на двата варианта, за да можете да прецените към коя категория принадлежите. Ако матракът, на който сте се спрели не отговаря на моментния ви бюджет може да разгледате вариантите за изплащане. Вариантите за изплащане ще ви дадат възможност да спите в невероятен комфорт и месечно да изплащате новата придобивка, без това да тежи значително на бюджета ви. По този начин ще сте сигурни в покупката, ще успявате да подобрявате качеството си на сън и ще можете да се чувствате много по-енергични, а болките в гърба ще намаляват осезаемо.

Въпросът, на който трябва да си отговорите, когато става дума за бюджет за матрак е и колко време ще прекарвате на него. Ако искате да закупите матрак за вилната си къща, в която ходите само няколко пъти в годината, то тогава може да си позволите и по-евтин матрак, който няма да се отрази лошо в дългосрочен план, това важи и за всяко място, на което не спите ежедневно. Когато става дума за вашия сън всеки ден, тогава е важно да се избере матрак, с който да не правите никакъв компромис и да можете да разчитате на идеален комфорт.

Разгледайте внимателно, проучете дори няколко седмици и не забравяйте, че винаги може да се допитате до специалистите в сайта, които ще ви препоръчат най-добрите варианти, именно за вас. Освен, че можете да посетите физическите магазини, можете и да пазарувате онлайн, където до няколко дни ще получите матрака и ще можете да го пробвате. Пазаруването онлайн е изключително лесно, а описанията на матраците са достатъчно обемни и прецизни, за да ви дадат информацията, от която имате нужда.

Не правете компромис със съня си!

14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
3 ноември 2022
Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
12 август 2022
Кои са иновациите при матраците?

Сънят вече не е скучен, защото в продължения на десетилетия най-големите компании развиват различни иновации, които определено могат да намерят приложение във вечерната ви почивка.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
23 юни 2022
Характеристики на двулицевите матраци

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно.

прочети още
17 юни 2022
Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев.

прочети още
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
30 ноември 2021
Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още