Как да поддържаме матрака чист?

Как да поддържаме матрака чист?
10 юни 2022

В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

Използвайте протектор за матрак

Протекторът за матрак е един от най-лесните и разпространени начини за запазване на добрата хигиена на основния ви матрак. Ако заложите на него то ще сте абсолютно предпазени от заливане с течности върху матрака, както дори и телесните, които се отделят по време на сън. Също така ще може да предпазите матрака си от натрупване на прах, който може да бъде в основата на сънуването на кошмари или нарушаването на съня като цяло.

Протекторът е изключително подходящ за децата. Много често родителите вземат това решение особено за децата, които все още не могат да се контролират и има възможност да съсипят основния матрак. Също така ориентирайки се към него може да перете много лесно топера като е добре температурата на пране на бъде 40 градуса. Този протектор е абсолютно безшумен, което означава, че няма да нарушава съня ви или пък да промени функциите на основния ви матрак.

Почиствайте често матрака си

Един от основните начини да поддържате чистотата на матрака си е просто да го почиствате често. Има много домашни методи, с които може да го направите, както и да повикате специална фирма, която да го направи професионално за вас.

Когато поддържате чистотата на матрака си ще може да запазите живота му за много по-дълго време. Така ще се наслаждавате на по-добър сън и най-важното няма да предизвикате различни алергии. Много е важно да поддържате чистотата, особено ако вече имате алергии, защото спалнята обикновено е най-голяма хоризонтална мебел. Тя лесно може да потъне в прах и да ви създава дискомфорт и неудобство.

Сменяйте често спалното бельо

Едно от най-лесните действия, което може да предприемате често е да сменяте спалното бельо. Препоръчваме ви през лятото да поставяте ново всяка седмица. Ако все пак усещате, че е било много топло през нощта и имате нужда да го смените по-рано го направете. През зимата може да го сменяте на една седмица или на 10 дни. Винаги перете на поне 60 градуса, за да може да убиете всички организми, които може да се появяват.

За да може да подобрите съня си е добре да избирате правилните материи. Заложете на лен през лятото, за да може да не ви е топло и да спите добре. През зимата може да се насочите към памука.

Спането е изключително важно, затова трябва да обърнете внимание на всичко, което може да го подобри и да попречите на онова, което може да го помрачи. Започнете с избирането на протектор за матрак, който лесно може да перете и предпазва от течности, прах и замърсявания. Сменяйте спалното бельо често и не забравяйте да почиствате основния матрак. Когато правите тези стъпки ще се наслаждавате на по-качествен сън и на перфектно здраве. Не забравяйте да се насочите към Sleepzone, където ще получите професионална консултация и разнообразите от продукти.

14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
3 ноември 2022
Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
12 август 2022
Кои са иновациите при матраците?

Сънят вече не е скучен, защото в продължения на десетилетия най-големите компании развиват различни иновации, които определено могат да намерят приложение във вечерната ви почивка.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
23 юни 2022
Характеристики на двулицевите матраци

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно.

прочети още
17 юни 2022
Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
30 ноември 2021
Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

прочети още
17 ноември 2021
Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още