Как да поддържаме матрака чист?

Как да поддържаме матрака чист?
10 юни 2022

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

Използвайте протектор за матрак

Протекторът за матрак е един от най-лесните и разпространени начини за запазване на добрата хигиена на основния ви матрак. Ако заложите на него то ще сте абсолютно предпазени от заливане с течности върху матрака, както дори и телесните, които се отделят по време на сън. Също така ще може да предпазите матрака си от натрупване на прах, който може да бъде в основата на сънуването на кошмари или нарушаването на съня като цяло.

Протекторът е изключително подходящ за децата. Много често родителите вземат това решение особено за децата, които все още не могат да се контролират и има възможност да съсипят основния матрак. Също така ориентирайки се към него може да перете много лесно топера като е добре температурата на пране на бъде 40 градуса. Този протектор е абсолютно безшумен, което означава, че няма да нарушава съня ви или пък да промени функциите на основния ви матрак.

Почиствайте често матрака си

Един от основните начини да поддържате чистотата на матрака си е просто да го почиствате често. Има много домашни методи, с които може да го направите, както и да повикате специална фирма, която да го направи професионално за вас.

Когато поддържате чистотата на матрака си ще може да запазите живота му за много по-дълго време. Така ще се наслаждавате на по-добър сън и най-важното няма да предизвикате различни алергии. Много е важно да поддържате чистотата, особено ако вече имате алергии, защото спалнята обикновено е най-голяма хоризонтална мебел. Тя лесно може да потъне в прах и да ви създава дискомфорт и неудобство.

Сменяйте често спалното бельо

Едно от най-лесните действия, което може да предприемате често е да сменяте спалното бельо. Препоръчваме ви през лятото да поставяте ново всяка седмица. Ако все пак усещате, че е било много топло през нощта и имате нужда да го смените по-рано го направете. През зимата може да го сменяте на една седмица или на 10 дни. Винаги перете на поне 60 градуса, за да може да убиете всички организми, които може да се появяват.

За да може да подобрите съня си е добре да избирате правилните материи. Заложете на лен през лятото, за да може да не ви е топло и да спите добре. През зимата може да се насочите към памука.

Спането е изключително важно, затова трябва да обърнете внимание на всичко, което може да го подобри и да попречите на онова, което може да го помрачи. Започнете с избирането на протектор за матрак, който лесно може да перете и предпазва от течности, прах и замърсявания. Сменяйте спалното бельо често и не забравяйте да почиствате основния матрак. Когато правите тези стъпки ще се наслаждавате на по-качествен сън и на перфектно здраве. Не забравяйте да се насочите към Sleepzone, където ще получите професионална консултация и разнообразите от продукти.

20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още