Необходим ли ви е протектор за матрак?

Необходим ли ви е протектор за матрак?
9 февруари 2022

Защо е необходим протектор за матрак?

Протекторът за матрак е тънка и мека повърхност, която се поставя с ластици на основния матрак, с цел да предотврати всяка възможност от зацапването му. Това е важно, за да може да спите по-спокойно и по-пълноценно, като запазите въздуха чист и здравето си. 

 

За да може да спите наистина добре е важно да имате протектор за матрак или така нареченият топер матрак. От долната страна той е непромокаем, което го направи идеален и за деца, които все още не са създали своите навици напълно. От страната на спящия материята е памук и полиестер, които предпазват основния матрак от прах и организми. 

 

Върху него лесно може да поставите своето спално бельо, което препоръчваме да се изпита поне на 60 градуса, всяка седмица. По този начин ще премахнете замърсяванията, миризмите и всички организми. Залагайте на качествено спално бельо, в което да спите удобно и комфортно.

 

Освен че ще поддържате много по-добра хигиена на вашия матрак, ще успеете да удължите живота му. Когато успявате да му предоставите необходимата чистота, матракът ще може да “живее” много по-дълго време. Няма да задържа неприятни миризми и ще можете да изпирате протектора за матрак периодично.

 

Какво ще се случи, ако не сложите протектор за матрак?

За да може да запазите живота на своя матрак е важно да сложите протектор, но ако не сложите, има вариант той да загуби своите качества много по-бързо. На първо място е много вероятно да усетите неприятна миризма от натрупване на телесни течности. 

 

Както знаете, по време на сън се отделят много телесни течности, които замърсяват матрака, като проникват през спалното бельо. Натрупвайки се, може да се появи неприятна миризма, петна по матрака и дори да се наруши качеството на съня ви.

 

Също така, когато усетите, че сънят ви се променя това може да бъде и заради развили се организми, в следствие на не добра хигиена на основния матрак. Когато се сдобиете с протектор ще може да го перете и да сте сигурни, че сте напълно защитени. 

 

При децата, ако няма протектор, може да се насложи да смените целия основен матрак, ако се случи инцидент. Изключително трудно е да се изпере матракът и в повечето случаи никога не може да се изчисти напълно. Това отново ще доведе до неприятна миризма, петна по матрака и некомфортно усещане по време на сън.Как да изберете правилно протектора?

За да може да запазите матрака си максимално чист е важно да изберете протектор, който да бъде точно по мярка на основния матрак. Добре премерете матрака си, за да може да вземете точно този, който е по мярка. По този начин ще запазите всяка част от матрака и ще се радвате на неговия по-дълъг живот. 

 

Важно е да внимавате той да бъде непромокаем, за да не пропуска течности или инцидент в някоя красива сутрин с хубава чаша кафе в леглото. Също така преценявайте добре материите, защото те ще бъдат онези, които ще са най-близо до вас. Всяка една част от избора на протектор трябва да бъде внимателно подбрана и точно премерена, за да се радвате на перфектен сън. 

 

Изключително важно е да обръщате специално внимание на съня си и неговото качество. За да може да го запазите пълноценен и ефективен е добре да се погрижите за матрака си. Топер матрака или така нареченият протектор е едно лесно решение, което ще запази качествата на основния матрак и ще успеете да се наслаждавате на чист въздух и максимално добра среда за един по-качествен сън. 

 

Отделете време, в което да вземете мерки на матрака си и тези на децата ви и скоро ще усетите всички позитиви на това да имате протектори. Лесното изпиране, поставяне и обгръщане със спално бельо ще ви помогне да запазвате най-добрата хигиена, която е изключително важна и за хората склонни към алергии. За всички, които имат дихателни проблеми също е задължително да се грижите за най-голяма мебел в спалнята ви. Само така ще се погрижите за себе си, ще запазите здравето си и лесно ще поддържате чиста среда около вас.

20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още