Мит ли е "разкрасителният" сън?

Мит ли е "разкрасителният" сън?
29 юли 2022

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така. Всъщност, нощният сън е този, който осигурява красота и всички трябва да си го набавят всяка нощ. В следващите редове ще разберете интересни факти и информация за съня, която ще ви накара да бъдете по-отговорни към него.

Мит ли е разкрасителният сън?

Истината е, че ако си мислите, че магически ще станете по-красиви, то това няма как да се случи. Друг факт е, че необходимото количество сън ще ви помогне да изглеждате по-отпочинали, с по-сияйна кожа и много по-енергични.

Некачественият сън може да повлияе и на теглото ви, защото докато спите се редуцират хормоните на стреса, а те са много важни за загубата на излишното тегло. Състоянието на кожата ви ще бъде много по-добро, ако се наспивате добре във времето между 23 и 8 часа сутринта. Това е оптималното време, в което трябва да се опитвате да заспивате, за да може да си набавите достатъчна почивка и да сте готови за новия ден.

Ако се питате, какво точно означава разкрасителен сън, то това е времето ви за почивка през нощта, но по-пълноценно и по-качествено. Заложете на нов еднолицев или двулицев матрак, сложете протектор, който да го държи винаги чист и не се колебайте да заложите на качествено спално бельо. Всичко това ще ви помогне да си предоставите по-добра почивка и да разберете, какво ви дава разкрасителният сън.

Как лошият сън влияе на здравословното ви състояние?

Разбира се, влошаването на съня може да е причинено от сериозни проблеми, затова ако имате симптоми на недоспиване, е добре да потърсите лекарска помощ. Другият вариант е да се насочите към качествени матраци, които ви очакват в Sleepzone. Има голямо разнообразие, което ще отговори на вашите нужди и ще може да спите по-пълноценно и качествено.

Ако не успявате да отпочивате добре, ще забележите, че ставате много по-раздразнителни, в сравнение с подобни ситуации в миналото. Ще бъдете много по-разконцентрирани и може да правите елементарни грешки в работата, които да ви костват разговор с шефа. Не забравяйте и че некачественият сън може да се отрази сериозно на здравето ви, което ще проличи по тъмните кръгове под очите, нездравата кожа, както дори психически проблеми.

Недоспиването може да доведе до депресии, паник атаки, раздразнителност и още куп състояния, които може да предотвратите само, ако поспите няколко часа повече и си предоставите по-високо качествена почивка.

Разкрасителният сън не е нищо повече от добра програма на заспиване, по-дълго време, което отделяте само за сън и правилните пособия за целта. Затова ви препоръчваме да се насочите към спазването на режим на съня. Оставете електрониката и се отдайте на почивка със загасени лампи и в тихо помещение.

Относно това, което може да ви предостави по-голям комфорт, заемете се с проучване на нов матрак, различни предложения ви очакват в Sleepzone. Изберете правилната твърдост, състав и дори спално бельо, за да може да изпитате удоволствието от разкрасителния сън, който ще ви донесе спокойствие, красива кожа и добро психическо, и физическо здраве.

10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още