Матраци с мемори пяна

Матраци с мемори пяна

Матраци с мемори пяна - разумно решение за здравословен сън

Добрият сън е от основно значение за нашето здраве и пълноценност. Ако имате цел да подобрите качеството на своята почивка и да се събуждате освежени всяка сутрин, мемори матраците са перфектното решение за вас. Специално са разработени и конструирани, за да ви подсигурят несравнимо удобство, опора за гръбнака и превъзходна адаптивност. В категорията ни ще откриете голямо многообразие от модели, които ще покрият всички ваши нужди и изисквания.
 

Какво всъщност са матраците с мемори пяна?

Матракът с мемори пяна е вид матрак, който в конструкцията си използва специална пяна, наречена мемори пяна или пяна с памет, за да осигури по-добо удобство и подкрепа на тялото. Тази пяна е разработена от NASA през 60-те години и е характерна със своята опция да се адаптира  с точност към контурите и температурата на тялото.
 

Матраци с мемори пяна - защо ги предпочитаме?

Спокоен сън и усещане за лукс с мемори матрак

Мемори пяната (буквално от английски: пяна с памет) е материал, който става еластичен под въздействието на телесната температура. Тя се адаптират отлично към формата и извивките на вашето тяло и осигурява едновременно подкрепа и комфорт. Мемори пяната помага за равномерното разпределение на тежестта, което от своя страна намалява напрежението върху проблемни зони като гърба, раменете и ханша. Специалната формула на този тип пяна, подпомага правилната позиция на гърба и хранопровода, което може да допринесе за намаляване на проблемите с хъркането.
 
Мемори матраците са изключително полезни. Те се изработват обикновено от хипоалергенни материали, което пречи на размножаването на прахови акари и ги прави подходящи за употреба от потребители с алергии или по-чувствителен тип кожа.
 
Мемори пяната се смята за високотехнологичен материал, който предлага комфортна и ергономична подкрепа за здрав сън. Тъй като този вид матраци притежават способността да се нагаждат към вашите индивидуални контури, те създават усещане за нежно обгръщане и помагат на мускулатурата да се отпусне и релаксира. Могат да подпомогнат и за намаляване на движението по време на сън, което е особено полезно, ако спите с партньор, който се движи много. Осигурете си стабилен и безпроблемен сън.

Разнообразие от модели и размери на матраци с мемори пяна

В нашия уебсайт предлагаме многообразие от мемори матраци, подходящи за вкуса и предпочитанията на всеки потребител. Изберете от единични размери (72 / 190, 82 / 190, 82 / 200, 90 / 190, 90 / 200, 114 х 190, 114 х 200, 120 / 190, 120 / 200), двойни (140 х 190, 140 х 200, 144 х 190, 144 х 200, 160 / 190, 160 / 200, 164 / 190, 164 / 200 и 180 / 200), двулицеви или еднолицеви матраци с мемори пяна или луксозни италиански матраци, които отговарят на вашите конкретни нужди.
 
Размерите на тези продукти включват стандартните единични и двойни размери, персон и половина и дори до по-големи и рядко срещани размери. Независимо от размера на вашето легло, ще откриете идеалния матрак, който да пасне на вашите критерии. Предлагаме и различни модели матраци с мемори пяна, различаващи се по дебелина, твърдост и визия.
 
Част от моделите са удобно проектирани така, че да предоставят и допълнителни свойства, които да направят почивката ви още по-пълноценна. Те включват специални зони на комфорт, слой cool gel, който постига охлаждащ ефект или пяна с отворена клетъчна структура, подобряваща циркулацията на въздуха.
 
Всички наши еднолицеви и двулицеви матраци с мемори пяна (ТЕД, Маттро, НАНИ, италиански матраци Магнифлекс, ISLEEP и др.) са изработени от материали с най-висок стандарт за качество, които гарантират дълготрайна експлоатация и комфорт. Те могат да помогнат за намаляването на натиска, който леглото упражнява върху тялото и да предоставят по-добра подкрепа за гръбначния стълб и ставите. Не се колебайте, а изберете матрак с мемори пяна, който ще се погрижи за вашите нужди. В нашия сайт ще срещнете различни модели и размери, които да ви осигурят най-добрият сън.
 

Как да изберете матрак с мемори пяна?

Разберете вашия тип тяло и предпочитания

Преди да направите своя избор, е важно да установите своя тип на тялото и индивидуални предпочитания. Например, ако се нуждаете от по-голяма поддръжка за гърба или страдате от болки в специфични зони на тялото, можете да изберете по-ортопедичен и твърд матрак. Ако пък предпочитате мекота и усещане като от топла прегръдка, можете да изберете вариант с по-голяма еластичност.
 
Вземете под внимание и изискванията си относно твърдостта на матраците. Някои хора предпочитат по-твърди матраци, докато други желаят да спят на по-меки. Изборът зависи от вашите предпочитания и удобство.
 
Помислете дали нямате алергии към част от материалите или дали имате чувствителна кожа. В този случай, трябва да се насочите към матрак, който е хипоалергенен и констуиран от материали, безопасни за вас.

Проверете гаранцията

Преди да пристъпите към покупка на матрак с мемори пяна, проверете гаранцията от производителя. Важно е да имате добра гаранция, която да ви осигури спокойствие и защита на вашата инвестиция.
 

Защо да се спрете на мемори матраци от SleepZone.bg - достъпна цена и безплатна доставка

Сдобиването с мемори матраци от SleepZone.bg ви гарантира множество ползи. Продуктите от асортимента в SleepZone.bg са изработени от материали, които осигуряват необходимата подкрепа на тялото и гръбнака по време на сън. Комфортът и качеството на матраците са гарантирани благодарение на иновативните технологии, които се използват в производството им. Поръчаните продукти се доставят бързо и в отлично състояние, а цените са разумни и достъпни. Освен това, SleepZone.bg предлага и голяма гама от модели, имайки предвид различните предпочитания и нужди на клиентите. Затова, ако търсите качествен, удобен и надежден матрак, SleepZone.bg е правилното място за вашата покупка. Освен всичко, доставката на мемори матрак от SleepZone.bg е безплатна за цялата страна - до Русе, Пловдив, София, Варна, Бургас, Велико Търново, Добрич, Стара Загора, Свиленград, Сливен, Ловеч, Кърджали, Хасково, Ямбол, Разград, Шумен, Смолян, Перник, както и до всяко друго място в България. Доверявайки се на нас, получавате матраци с мемори пяна, доставени до дома ви на ниска цена и без излишни разходи за транспорт.
 

Чести въпроси за еднолицеви и двулицеви матраци с мемори пяна

Колко може да издържи мемори матрак?

Срокът на експлоатация на всички матраци от мемори пяна варира в зависимост от качеството на материалите и експлоатационните условия. В общия случай, добре поддържан продукт може да издържи около 8-10 години, а някои модели дори и доста повече. Все пак, е важно да спазвате препоръките на производителя относно употреба и грижа за матрака, за да гарантирате дълготрайната му употреба.

Колко време отнема матракът с мемори пяна да се адаптира към тялото?

Матраците с мемори пяна най-често се нагаждат към тялото в рамките на няколко минути след като легнете върху него. В началото може да усетите леко затопляне на матрака, което е нормално, тъй като мемори пяната реагира на топлината на вашето тяло. Малко след това ще се адаптира към контурите и теглото ви, осигурявайки ви усещане за обгръщаща подкрепа и комфорт.
Филтри
Марки
Тип
Ядро/Състав
Размер
Твърдост
Височина
Цип на калъфа
В какъв вид се доставя
Гаранция
Цена
Приложи
Подреди по
Подреди по