Кои са иновациите при матраците?

Кои са иновациите при матраците?
12 август 2022

Индустриалните гиганти и новопостъпилите компании са увеличили скоростта на иновациите, които ще се внедрят за подобрение на вашия сън. Това ще ви помогне да бъдете по-продуктивни и спокойни през деня, както и ще успявате да възстановите психически и физически вечер.

Иновации се появяват в различни сфери и е много важно, че всичко това е все по-екологично, все по-помислено за устойчивостта на материалите и все повече хора избират тези варианти.

Ето и кои са едни от разпространените иновации, които вече може и да познавате.

Сън с хладен полъх

Освен хъркането, причина номер две, поради която хората имат лош нощен сън, е, че им става твърде горещо. Компаниите се справят с това предизвикателство. Вече има много модели, които са със специална мембрана, и добавен охлаждащ гел, както за матраци, така и за възглавници, които ще ви помогнат да спите на по-хладно и ще успеете да си предоставите по-добър сън и по-добра сутрин.

Устойчивостта има значение

Много компании настояват за по-екологично устойчиви решения. Често те имат сертификат CertiPUR, че техните продукти избягват използване на неекологични решения, като например отделяне на значителни количества летливи органични съединения (ЛОС), които могат да причинят проблеми с дишането. Устойчивата мода, устойчивите продукти, материали и технологии навлизат по-често във всяка сфера от живота. Това е изключително важно за дългото използване на различни технологии, които няма да повлияят негативно на природата и все повече хора се насочват към този вид продукти и иновации.

Ароматерапията за проблеми с дишането

Една от иновациите, която скоро вероятно ще навлезе и на българския пазар е ароматерапията, която ще се внедри, както във възглавниците, така и в комфортните матраци. Ще се насладите на страхотния аромат на лайка, лавандула и други смеси, които ще ви помагат с подобряването на съня.

Ароматерапията отдавна е навлязла в различни сфери от живота, за да може да повлияе на настроението на хората, на съня и дори на здравето. Именно тази нова технология скоро ще бъде нещо напълно обикновено и ще я срещаме все по-често в домовете.

Иновациите при матраците се правят с една единствена цел и тя е подобряването на състоянието на съня ви по всяко време. В забързаното ежедневие на хората е много важно да си предоставите много добра почивка през нощта и да успеете да сте по-бодри в ежедневието си. Иновациите, които очакваме да се внедрят и в България са свързани с комфорта по време на сън, както и по-бързото, и качествено заспиване. Хладнина при допир с матрака, ароматерапия, устойчиви материи, екологични решения и още много.

Изберете своя нов матрак и възглавница от Sleepzone, където ще намерите качествен състав, правилно подбрани материали и голямо разнообразие точно за вашите нужди. Не се колебайте да се консултирате със специалистите в сайта, които ще ви помогнат да се съобразите и с вашия бюджет. Всеки заслужава да спи на качествен матрак и правилно подбрана възглавница за вашите специфични нужди и заета поза.

17 юни 2022
Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
3 ноември 2022
Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
23 юни 2022
Характеристики на двулицевите матраци

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно.

прочети още
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
30 ноември 2021
Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

прочети още
17 ноември 2021
Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още