Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?
17 юни 2022

Каква е разликата между еднолицевите и двулицевите варианти ще разберете в днешната статия. Така ще може да вземете най-подходящия за вас и ще се наслаждавате на по-добър сън.

Какво ще получите, ако вземете еднолицев матрак?

Еднолицеви и двулицеви матраци, това е основен въпрос, който преминава през почти всеки купувач преди да направи своя финален избор. Еднолицевият е този, който често е предпочитан, заради обикновено по-ниската си цена. От моделите, които се предлагат в Sleepzone може да откриете вашия най-удобен матрак, чрез който да може да спите добре.

Независимо дали ще изберете еднолицев, или двулицев матрак може да изберете неговата твърдост, която перфектно да отговаря на вашите нужди. Препоръчва се, ако имате болки или проблеми с гърба да изберете по-твърдия матрак. Той ще може да ви поддържа добре и да не потъвате твърде много в него.

Основната разлика между двата е, че еднолицевият може да бъде директно поставен на рамките на леглото и не се нуждае от допълнителна такава. Това още повече ви спестява от бюджета, но пък не може да се наслаждавате на две различни страни, които предлага двулицевият. Именно той може да се обръща и от двете страни и да го сменяте според сезона, например. Така може да изберете различните материали и дори твърдостта, от която имате нужда.

Предимствата и разликите на двулицевия матрак?

При двулицевия матрак е важно да има подматрачна рамка, която осигурява непрекъсната вентилация на въздуха и поддържа матрака. Също е така е добре да сменяте страните му поне на всеки 6 месеца, за да може да се износва равномерно. Той е особено подходящ за двойки, които искат да спят на спалня, но имат различни очаквания към матрака. В Sleepzone може да откриете двулицеви модели с опция за разместване на ядрото и избиране на твърдостта на матрака - според вашите предпочитания.

Обикновено този тип матрак е с малко по-висока цена, която е логична за всички удобства, които ви се предоставят. Много често потребителите не избират този вариант, а той всъщност е един от най-добрите. Това е така, защото почти всеки модел има страна с избор на различна твърдост. Чрез правилната грижа за него може да го използвате дълги години. За да го предпазите е добре да използвате  протектор за матрак, както и често да бъде почистван. Не забравяйте, че смяната на спалното бельо също е много важна.

Доверете се на Sleepzone при избора и се консултирайте със специалистите, които ще ви дадат най-добрите съвети и ще се съобразят с бюджета, който има вашето семейство. Сънят е важен и заслужавате да се погрижите за себе си!

 

14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
3 ноември 2022
Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
12 август 2022
Кои са иновациите при матраците?

Сънят вече не е скучен, защото в продължения на десетилетия най-големите компании развиват различни иновации, които определено могат да намерят приложение във вечерната ви почивка.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
23 юни 2022
Характеристики на двулицевите матраци

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно.

прочети още
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
30 ноември 2021
Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

прочети още
17 ноември 2021
Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още