Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?
17 юни 2022

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев. Каква е разликата между тях ще разберете в днешната статия. Така ще може да вземете най-подходящия за вас и ще се наслаждавате на по-добър сън.

Какво ще получите, ако вземете еднолицев матрак?

Еднолицеви и двулицеви матраци, това е основен въпрос, който преминава през почти всеки купувач преди да направи своя финален избор. Еднолицевият е този, който често е предпочитан, заради обикновено по-ниската си цена. От моделите, които се предлагат в Sleepzone може да откриете вашия най-удобен матрак, чрез който да може да спите добре.

Независимо дали ще изберете еднолицев, или двулицев матрак може да изберете неговата твърдост, която перфектно да отговаря на вашите нужди. Препоръчва се, ако имате болки или проблеми с гърба да изберете по-твърдия матрак. Той ще може да ви поддържа добре и да не потъвате твърде много в него. По-меките матраци често са предпочитани от децата.

Основната разлика между двата е, че еднолицевият може да бъде директно поставен на рамките на леглото и не се нуждае от допълнителна такава. Това още повече ви спестява от бюджета, но пък не може да се наслаждавате на две различни страни, които предлага двулицевият. Именно той може да се обръща и от двете страни и да го сменяте според сезона, например. Така може да изберете различните материи и дори твърдостта, от която имате нужда.

Предимствата и разликите на двулицевия матрак?

При двулицевия матрак е важно да има подматрачна рамка, която да го поддържа, защото той е мек и от двете страни, за да може да обръщате лицата му. Също е така е добре да сменяте страните му поне на всеки 6 месеца, за да може да се износва равномерно. Той е особено подходящ за двойки, които искат да спят на спалня, но имат различни очаквания към матрака. Когато се насочите към двулицев може лесно да изберете два матрака, които перфектно да влезнат в спалнята ви и да ги обръщате спрямо желанията на човека.

Обикновено този тип матрак е с малко по-висока цена, която е логична за всички удобства, които ви се предоставят. Много често потребителите не избират този вариант, а той всъщност е един от най-добрите. Това е така, защото получавате на практика два матрака. Чрез правилната грижа за него може да го използвате дълги години. За да го предпазите е добре да използвате топер или протектор за матрак, както и често да бъде почистван. Не забравяйте, че смяната на спалното бельо също е много важна.

Освен за възрастните хора двулицевият матрак е много подходящ и за децата, които тепърва оформят своята стойка, гръбначен стълб и правилна поза при сън. Когато забележите, че има нужда може да смените лицето и да предоставите на децата си удобството и подкрепата, от която имат нужда за правилното им развитие.

Основните различни в двата матрака са обръщането на лицето, удобството на това да няма рамка и цената. Вие трябва да изберете, кой от тези два варианта е най-добрият за вас. Доверете се на Sleepzone при избора и се консултирайте със специалистите, които ще ви дадат най-добрите съвети и ще се съобразят с бюджета, който има вашето семейство. Сънят е важен и заслужавате да се погрижите за себе си!

 

10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още