Характеристики на двулицевите матраци

Характеристики на двулицевите матраци
23 юни 2022

Ако се колебаете дали двулицев матрак е оптимално решение и за вашата спалня, в тази статия ще ви запознаем с характеристиките му.

Какво представлява двулицевият матрак?

Една от основните разлики, в сравнение с еднолицевите матраци, е че може да се ползват и от двете страни. Важно е да знаете, че те нямат вградена подматрачна рамка, за да може повърхността да се ползва за почивка и за целта е необходимо инсталирането на допълнителна такава. Технологията, с която се изграждат тези матраци ги прави много по-издръжливи и по-устойчиви.

Едно от най-големите предимства, е че може да сменяте страните на матрака когато пожелаете и това да ви донесе комфорта, от който имате нужда. Също така, може да се насочите към два отделни, ако спите с половинка, която има различни от вашите нужди. По този начин ще може да си почивате на матрак, който отговаря на нуждите на вашето тяло. Ще може да отпочивате по-пълноценно и да се наслаждавате на по-ефективен сън.

Сред водещите причини, поради които потребителите избират да вземат двулицев матрак, е по-дългият му живот. Нормално е, когато използвате един матрак и от двете му страни, то трайността му да се удължи. Именно правилното му използване и обръщане на всеки 6 месеца, ще ви даде възможността да му се наслаждавате за по-дълго време.

Различните видове пружини за двулицевия матрак

За щастие, вече няма и спомен от старите пружини, които се използваха преди много години, потъваха силно в по-тежката част на тялото и лесно разваляха цялостната стойка. Освен това, подобен тип пружини могат силно да нарушат съня ви, както и да усетите, че нямате толкова енергия сутрин.

Затова в Sleepzone разполагаме с богата селекция от модели, изработени от съвременни и висококачествени материали които помагат на матрака да бъде по-добър и да удовлетворява специфичните нужди на човешкото тяло. Може да изберете от различна степен на твърдост, както пълнеж, за да достигнете до комфорта, който заслужавате.

Pocket пружините са едни от разпространените опции, които се поставят в матраците. Това е една от най-удобните системи за сън, защото пружините са с малък диаметър и позицията на тялото потъва точно там, където е необходимо.

Полиуретановата пяна и като цяло матраците с пяна са също често срещани. Благодарение на различни иновативни технологии, може да усетите високо еластична пяна, която не се деформира много дълги години. Именно това ще ви позволи да разчитате на матрака си, когато имате нужда от пълноценна почивка.

Латексовите матраци са страхотен избор, особено ако имате необходимост от ортопедичен матрак. Може да откриете, че добавеният латекс позволява да има допълнителен комфорт и поддръжка на тялото. Подходящи са и за хора с алергии.

Не забравяйте, че в Sleepzone ще намерите разнообразни варианти за вашия нов матрак, който ще ви служи вярно в продължение на години. Изберете добрия вариант за нуждите на вашето тяло и скоро ще се насладите на един по-добър сън и по-пълноценно ежедневие. При нужда се свържете с нашите служители, които с удоволствие ще ви помогнат да намерите добър вариант, който да отговаря и на бюджета ви.

14 декември 2022
Кои матраци са подходящи за хора склонни към алергии?

Никога не можете напълно да се отървете от алергиите, но можете да направите много, за да премахнете алергените от спалнята си и да направите съня си необезпокоен.

прочети още
1 декември 2022
Най-популярните естествени материали при матраците

В тази статия сме ви подготвили повече информация за това кои са подходящите естествени материали при матраците, а също така и кои са предимствата от избора на такъв вид матрак за вашия дом.

прочети още
17 ноември 2022
Кои са основните характеристики на качествените матраци?

В публикацията сме отговорили на много въпроси, свързани с характеристиките на матрака, за да изберете най-подходящия за вас.

прочети още
31 януари 2023
Видове дамаски за легла Mattro

Придайте на своята спаля стил и я превърнете в изискано и уютно място с безплатния избор на дамаски за легла Mattro.

прочети още
2 февруари 2023
Богат избор от дамаски за дивани и холови ъгли Mattro

Определено, когато купувате диван или холов ъгъл, едно от основните предимства е да имате възможност за избор на дамаската. Важно е да разполагате с този избор, за да може перфектно да съчетаете цветовете с останалата част от жилището си.

прочети още
3 ноември 2022
Защо си заслужава да инвестираме повече при покупка на матрак?

В този материал сме подбрали 5 причини защо си заслужава да инвестирате в матрака си и как да изберете подходящия размер.

прочети още
13 октомври 2022
От значение ли е височината на матрака?

Височината на матрака има значение и е важно да се вземе предвид при закупуването на нов матрак, както и състава, разбира се.

прочети още
28 септември 2022
Какво представляват боксспринг леглата и какви са предимствата им?

Ако си търсите ново легло, може би сте се сблъсквали с термина "боксспринг". Но какво представлява леглото с боксспринг и какви са неговите предимства?

прочети още
19 септември 2022
Как да изберем матрак и възглавница според обичайната ни позиция за сън?

Матракът и възглавницата са от съществено значение за добрия и пълноценен сън. Изберете ги от доверен доставчик, какъвто е Sleepzone и се насладете на качество, добре подбран състав и голямо разнообразие.

прочети още
12 август 2022
Кои са иновациите при матраците?

Сънят вече не е скучен, защото в продължения на десетилетия най-големите компании развиват различни иновации, които определено могат да намерят приложение във вечерната ви почивка.

прочети още
29 юли 2022
Мит ли е "разкрасителният" сън?

Колко често сте чували фразата “разкрасителен сън”? Разпространена заблуда е, че следобедната дрямка има този ефект, но това съвсем не е така.

прочети още
15 юли 2022
Съвети за модерно обзавеждане на спалня

Изминали сте дългия път към закупуването на нов дом и вече и се насочвате към обзавеждането му? Именно това е частта, в която можете да се развихрите и да помислите за добро и удобно решение, което ще ползвате дълги години.

прочети още
17 юни 2022
Каква е разликата между еднолицев и двулицев матрак?

Изборът на матрак може да бъде много труден. Когато започнете да търсите подходящия ще забележите, че основно те се делят на еднолицев и двулицев.

прочети още
10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. 

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате.

прочети още
30 ноември 2021
Размери на матраци – стандартни и нестандартни размери

Колко е важно да можете да направите изборите, от които имате нужда. Матраците са най-важните за създаване на максимален комфорт и е важно да знаете, че можете да ги получите във всеки размер.

прочети още
17 ноември 2021
Размери и цени на матраци. Как да изберем?

Важно е да изберете подходящ матрак, за да можете да се насладите на максимален комфорт за позицията на тялото си и за качеството на съня си.

прочети още
9 ноември 2021
Какъв е срокът на годност на матраците и колко често трябва да ги сменяме? 

Матракът е най-важният за качеството на съня и вашето удобство по време на спане.

прочети още