Характеристики на двулицевите матраци

Характеристики на двулицевите матраци
23 юни 2022

Двулицевият матрак е една от най-предпочитаните опции сред потребителите. Възможността да обръщате двете страни на матрака при нужда, е изключително комфортно. Ако се колебаете дали двулицев матрак е оптимално решение и за вашата спалня, в тази статия ще ви запознаем с характеристиките му.

Какво представлява двулицевият матрак?

Една от основните разлики, в сравнение с еднолицевите матраци, е че може да се ползват и от двете страни. Важно е да знаете, че те нямат вградена подматрачна рамка, за да може повърхността да се ползва за почивка и за целта е необходимо инсталирането на допълнителна такава. Технологията, с която се изграждат тези матраци ги прави много по-издръжливи и по-устойчиви.

Едно от най-големите предимства, е че може да сменяте страните на матрака когато пожелаете и това да ви донесе комфорта, от който имате нужда. Също така, може да се насочите към два отделни, ако спите с половинка, която има различни от вашите нужди. По този начин ще може да си почивате на матрак, който отговаря на нуждите на вашето тяло. Ще може да отпочивате по-пълноценно и да се наслаждавате на по-ефективен сън.

Сред водещите причини, поради които потребителите избират да вземат двулицев матрак, е по-дългият му живот. Нормално е, когато използвате един матрак и от двете му страни, то трайността му да се удължи. Именно правилното му използване и обръщане на всеки 6 месеца, ще ви даде възможността да му се наслаждавате за по-дълго време.

Различните видове пружини за двулицевия матрак

За щастие, вече няма и спомен от старите пружини, които се използваха преди много години, потъваха силно в по-тежката част на тялото и лесно разваляха цялостната стойка. Освен това, подобен тип пружини могат силно да нарушат съня ви, както и да усетите, че нямате толкова енергия сутрин.

Затова в Sleepzone разполагаме богата селекция от модели, изработени от съвременни и висококачествени материали, които помагат разнообразни съставки, които помагат на матрака да бъде по-добър и да удовлетворява специфичните нужди на човешкото тяло. Може да изберете от различна степен на твърдост, както пълнеж, за да достигнете до комфорта, който заслужавате.

Pocket пружините са едни от разпространените опции, които се поставят в матраците. Това е една от най-удобните системи за сън, защото пружините са с малък диаметър и позицията на тялото потъва точно там, където е необходимо.

Полиуретановата пяна и като цяло матраците с пяна са също често срещани. Благодарение на различни иновативни технологии, може да усетите високо еластична пяна, която не се деформира много дълги години. Именно това ще ви позволи да разчитате на матрака си, когато имате нужда от пълноценна почивка.

Латексовите матраци са страхотен избор, особено ако имате необходимост от ортопедичен матрак. Може да откриете, че в голяма част от тях има слой латекс, който позволява да има допълнителен комфорт и поддръжка на тялото. Подходящи са и за хора с алергии.

Не забравяйте, че в Sleepzone ще намерите разнообразни варианти за вашия нов матрак, който ще ви служи вярно в продължение на години. Изберете добрия вариант за нуждите на вашето тяло и скоро ще се насладите на един по-добър сън и по-пълноценно ежедневие. При нужда се свържете с нашите служители, които с удоволствие ще ви помогнат да намерите добър вариант, който да отговаря и на бюджета ви.

10 юни 2022
Как да поддържаме матрака чист?

Сънят е изключително важен за вашето физическо и психическо здраве. Затова е добре да му обърнете специално внимание, особено когато става дума за чистотата. В днешната статия ще ви помогнем със съвети, с които ще може да поддържате матрака си идеално чист.

прочети още
20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
14 януари 2022
Защо е важен съставът на матрака?

Всеки един от факторите на матрака е изключително важен за качеството на съня и цялостното състояние на тялото и ума ви. Затова днес ще ви помогнем да разберете защо е важен съставът на матрака ви и как правилно да го изберете.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още