Защо е важен съставът на матрака?

Защо е важен съставът на матрака?
14 януари 2022

 

Запознайте се добре със състава на матраците

Тук има голямо значение, дали ще изберете еднолицев, или двулицев матрак. Когато изберете еднолицев матрак, тогава от едната страна ще има вградена дървена рамка, която ще се поставя отгоре на рамките на самото легло. Ако изберете двулицев матрак, то тогава е добре да заложите насъстав, който да бъде различен и от двете страни. Може да прецените, дали искате да го сменяте според сезона, според твърдостта, или дори самите материи, потъване на тялото и всички детайли.  

 

Съставът на матраците ще определи до колко ще ви бъде удобно и колко качествено ще спите. Също така особено влияе на цялото ви физическо състояние, като ще помогне на тялото да почива, ако съставът е подбран правилно. Съставът на ортопедичен матрак

Ако изберете ортопедичен матрак от Sleepzone ще забележите значителна стабилност, както и здравината на самия модел. Именно той ще спомогне за цялостната поддръжка на тялото и идеалното му потъване, така че да държи гръбнака в правилна форма. В него има пружини, които са индивидуално опаковани и са в комбинация с мемори пяна. Тази висококачествена пяна се грижи за съня ви и е една от най-предпочитаните, когато потребителите правят своя избор. 

 

Точно поради състава на матрака се усеща истинска лекота, без да има излишно напрежение. Моделът, който съвпада идеално с това описание в Air Plus Pocket, който има е дамаска Air Plus, който се отличава с това, че има силна пропускливост на въздух и свежда до минимум изпотяването. 

Съставът на матрак с масажиращ ефект

Друг вариант за избор на състав е да изберете този с масажиращ ефект. Това е страхотна иновация, която определено ще усетите върху тялото си и ще се почувствате като на СПА процедура. Този масажиращ ефект ще забележите в модела Flexo Memory, който има ядро от 9 см. профилирана пяна. Също така има добавен слой по-твърда пяна, която има за цел да придаде по-висока плътност. Термочувствителната мемори пяна се заема с това да обгърне идеално тялото ви и да достави допълнителен комфорт. 

 

Важно е да изберете матрак, който има сваляем калъф, или да поставите топер отгоре, за да може да го предпазите от нежелано замърсяване, развиване на организми и попиване на телесни течности. Освен това в калъфа на матрак Flexo Memory също се помества мемори пяна, която допринася за допълнителна мекота и комфорт по време на сън. Обикновено матраците сами по себе си се изработват с антибактериални качества, които да допълнят перфектния сън. Освен за хигиената трябва да внимавате за състава и какво точно искате да усещате по време на почивка. Ако предпочитате да спите на по-твърд матрак, то най-вероятно имате болки в гърба и предпочитате тялото ви да не потъва много в матрака. Децата пък, в повечето случай, предпочитат да спят на по-мек матрак. Всички тези специфики във вашите желания ще се покрият, когато направите правилния избор за състава.

 

Не забравяйте, че е изключително важно матракът да бъде изработен от качествени материи и материали, за да може да усетите максимума от него. Когато избирате вашия матрак направете добро проучване, защото това е придобивка, която ще осигурява почивката ви за дълги години, при спазване на добра хигиена на матрака. Съставът помага да обгърне тялото ви и да му даде необходимата опора за една по-пълноценна почивка, която заслужавате. 

 

Не се притеснявайте да се консултирате с професионалистите в Sleepzone, които са готови да отговорят на вашите въпроси и да ви помогнат да изберете правилния матрак. Освен със състава те ще се съобразят и с бюджета, който сте решили да отделите, защото това не е по-малко важно. Всеки заслужава да спи по-добре и максимално комфортно, затова матраците трябва да предоставят най-доброто за една перфектна почивка. Не забравяйте, че може да пазарувате и онлайн, а доставката ви ще пристигне до няколко дни, бързо и сигурно. 

Решението да се сдобиете с нов матрак вероятно е, защото старият вече се е деформирал и дори може да предизвиква болки в гърба и кръста. Отдайте се на добро търсене и преглеждане в детайли на състава на матраците, за да направите най-добрия избор. Той ще ви предостави пълноценна почивка, възстановяване на физическото състояние и почивка на съзнанието ви. 

 

20 април 2022
Кога топ матракът е правилният избор за вас?

С времето матракът може да се деформира, да стане плосък, неравен и да загуби комфорта си. Има решение, с което можем да предотвратим това, или поне да забавим процеса. Решението е покупка на топ матрак, който може да подобри качеството на съня ви. Поставяйки го върху обикновения ви матрак, той може да го запази в добро състояние за много по-дълго време. Всъщност топерите са направени така, че да подобряват и регулират нивото на комфорт и опора на вашия основен матрак.

прочети още
30 март 2022
Кога е време да сменим старата си възглавница?

Всички знаем колко е важно да се наспиваме добре през нощта. Средата за сън и комфортът ни влияят на качеството на съня ни. Остарялата, неудобна възглавница затруднява много повече заспиването и може да доведе до още куп неприятности. Има някои много ясни признаци, че е време за нова възглавница. В тази статия ще се опитаме да ги обобщим всички тях. Така ще ви помогнем да разберете по-лесно, кога е настъпил моментът, в който трябва да се огледаме за нов модел и да направим смяна на възглавницата.

прочети още
9 февруари 2022
Необходим ли ви е протектор за матрак?

Купуването на матрак е важно решение за всеки човек. Сънят е изключително важен за цялостното физическо и психическо състояние на човека, затова трябва да се избира внимателно. Но трябва ли протектор за матрак, след като той вече е закупен, ще разберете в днешната статия.

прочети още
30 декември 2021
От къде да купим матрак в България?

Ако сте решили, че е време да се сдобиете с нов матрак, то вероятно се питате къде и как може да го направи. Новият матрак ще ви предостави възможността да спите по-пълноценно и да се насладите на по-качествен сън за по-кратко време. Ако усещате, че старият ви матрак има много неравности и е загубил от качествата на състава си, то е време да разучите вариантите да се сдобиете с нов.

прочети още
21 декември 2021
Твърдост на матраците. Твърд или мек матрак да изберем?

Ако сте решили, че е време да смените старите си матраци с нови, вероятно се натъквате на всякаква информация - какво е най-добре да се купи, какво да изберете и за какво да внимавате. Ако не сте купували скоро матрак, то е важно да сте достатъчно информирани, за да можете да изберете модел, който ще бъде до вас поне няколко години. Важно е да заложите и на проверен доставчик/производител, за да сте сигурни в качеството и това от какво е направен самият матрак. Вашето решение сега е важно за съня ви после.

прочети още