Връщане и замяна на продукт

Потребителят има право, съгласно чл.55,ал.1 от Закона за защита на потребителите да замени или да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени чрез банков превод по валидна банкова сметка (IBAN), не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55,ал.6 от Закона за защита на потребителите. За целта Купувачът трябва да изпрати следните данни на имейл: office@sleepzone.bg

  • Номер на поръчка
  • Имена на клиент
  • Адрес и телефон за връзка
  • Сканирано копие от получените придружаващи документи / стокова разписка с прикрепена разписка за пощенски паричен превод/.
  • Снимки на продукта
  • Валидна банкова сметка IBAN


*Уважаеми клиенти, моля проверете коректността на поръчаните от вас размери. В случай на сгрешен размер, транспортните разходи по връщането на продукта са за ваша сметка.
Необходимо е да се спазят следните условия:


1. Запазен добър търговски вид (стоката e без следи от употреба).
2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба или такива, нанесени от избрания от Вас доставчик, използван за връщането на продукта .
3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени подаръчни такива.
4. Върнатият продукт трябва да бъде придружен с оригиналните документи и прикрепен касов бон .
5. Транспортните разходи за връщане на стока са изцяло за сметка на купувача. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на купувача и в двете посоки. При връщане без замяна, клиента следва да възстанови сумата за транспортните разходи и разходите по наложения платеж, с които е получил стоката, в случаите, в които същата е била за сметка на доставчика.
6. Продуктите следва да бъдат върнати лично или посредством куриерска фирма, избрана от клиента, без наложен платеж с добавена опция за преглед и тест с цел установяване целостта и състоянието на продукта.
7. Не подлежат на връщане поръчкови продукти, изработени по размери и цветове, зададени от клиента и размери , които не присъстват в графата от каталога на модела / нестандартни размери/.
8. Продуктите се приемат само при условие , че са спазени всички от посочените по-горе изисквания.
9. Заплатените суми се възстановяват в рамките на 14 дни след приемане на пратка по спазени всички условия за връщане.

Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние като при доставката. Няма да бъдат приемани продукти, които са повредени, такива с увредена или нецялостна опаковка, със следи от износване или прекомерно използване, с одрасквания, със следи от удари.

За стандартни размери се считат: 72/190 см, 82/190 см, 90/190, 90/200, 114/190, 114/200, 120/190, 120/200, 140/190, 140/200, 144/190, 144/200, 160/200, 164/190, 180/200. Всеки размер, различен от посочения, не подлежи на връщане.
Матракът ( топ матракът ) трябва се съхранява само в хоризонтално положение. При вакуумирани и ролирани матраци ( топ матраци ) разопаковането трябва да се извърши в 30-дневен срок от датата на покупката, както следва : 1. Разрязва се опаковъчното фолио по протежение на матрака ( да не се използва нож или друг остър предмет, поради риск от увреждане на текстила ) ; 2. Матракът ( топ матракът ) се разгъва на равна повърхност ; 3. Матракът ( топ матракът ) се оставя 48 ч. да се декомпресира и да заеме формата и размерите си. През това време той не трябва да се използва. Рекламации за проблеми при възстановяване на матрака ( топ матрака ) се приемат до 14 дни след датата на покупка. Възможна е лека остатъчна производствена миризма до няколко дни след премахване опаковката на матрака. Излезлите от употреба продукти се изхвърлят на местата, регламентирани от местните нормативни изисквания.

Правото на отказ не се прилага в следните случаи:

1. за доставка на матраци, топ матраци и аксесоари, които са с нарушена опаковка и/или които имат специфичен начин на опаковане и които след разпечатването си не могат да бъдат възстановени в предходното състояние;

2. за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания. Всеки размер, който не фигурира в описанието на конкретният продукт се счита за "Нестандартен размер".

3. за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

4. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето - възглавници, протектори и спално бельо.

5. за доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

6. продукти в промоция, OUTLET продукти;

7. Отклонение във височината на матрак/топ матрак +/- 2 см.

8. Поставената от производителя оригинална опаковка на Стоката да не е отваряна и целостта й да не е нарушена, както и да не е нарушена целостта на поставените от Доставчика защитни стикери и други означения.При неизпълнение на посочените условия Доставчикът запазва правото си да откаже да приеме върнатата Стока и съответно да не възстанови пълния размер на заплатените от Потребителя суми.

В случай, че върнатият продукт е с нарушен търговски вид и има следи от употреба, доставчика си запазва правото да таксува клиента за преопаковането му, както и претапицирането (смяната на калъфа) в случай на преспиване на матрака/топ матрака/възглавницата в рамките на една нощ или повече.

* Разопакован матрак/топ матрак, който е със сгрешен размер или модел по вина на клиента не подлежи на подмяна.

Политиката за връщане на продукти е съобразено спрямо уловията на фирмата производител!
При спазени всички условия, срокът за разглеждане на искането за връщане е 7 работни дни!